Ontdek ons aanbod

Zelfs als gevestigde waarde binnen een veelheid aan sectoren ondervinden bedrijven steeds vaker de druk van ‘the new kids on the block’; zij die met hun nieuwe, innovatieve en technologisch gedreven business modellen weten te scoren.

 corporate-venturing-4

Niet simpel om als bedrijf deze startups voor te blijven of met hen mee te kunnen. Innovatie wordt op een voetstuk geplaatst, maar kent zelden prioriteit om nog maar te zwijgen over de executiekracht en het vastroesten in traditionele R&D.

Onze Oplossing : De Corporate Venturing

Corporate Venturing is een uiterst aantrekkelijk alternatief voor het kostbaar en moeizaam intern innovatieproces, onder het motto: “If you can’t beat them, join them.”

Het doel bij Corporate Venturing is een verdiepende samenwerking tussen corporate en startup teneinde het beoogde competitieve voordeel ten opzichte van de harde concurrentie trachten te bekomen.

 De zoektocht naar geschikte startups is geen plug & play gegeven, wel een zee van opties en samenwerkingsmodellen en net daar wringt het schoentje. Hoewel het merendeel van de bedrijven CV noodzakelijk achten, weet enkel een aantal van hen effectief resultaat te boeken.

Scouten we de startups bij incubatoren en acceleratoren? Kiezen we voor partnerschappen of cohabitatie? Gaan we voor hackatons? Hebben we volumes nodig? Een helikopter view bestaat hierover niet, een correct beginpunt daarentegen wel!

Interesse om meer te weten over ons aanbod Corporate Venturing?

Teneinde meer te weten over de verschillende samenwerkingsmogelijkheden tussen uw bedrijf en interessante startups, schrijf je in voor ons corporate venturing programma.

Ontdek ons aanbod